WHATSAPP

Neusvlees Vermindering

Neusvlees Vermindering (Concha-operatie):

Ook heeft iedereen vlees genaamd conchae in de neus. Dit vlees, dat aan elke kant 3 stukken heeft, vergroot het intranasale oppervlak en zorgt voor hydratatie en verwarming.

Groei van de neusschelp:

Het ontwikkelt zich meestal door allergische of inflammatoire redenen. Hoewel het meestal wordt gezien in de onderste neusschelp, zijn gezwellen in de middelste neusschelp vaak te wijten aan de aanwezigheid van luchtbellen in de neusschelp. Als de patiënt een afwijking van het septum naar één kant heeft, kan een vergroting van de inferieure turbinate aan de andere kant worden gezien.

Wat voor soort klachten worden gezien bij vergroting van de neusschelp?

De belangrijkste klacht bij conchavergroting is verstopte neus. Deze verstopping kan aan één of beide zijden zijn. Aan welke kant de patiënt ook ligt, aan die kant zal er meer congestie zijn. Naast een verstopte neus kunnen slapen met open mond, snurken, post-neusdruppels, sinusitis, ernstige hoofdpijn of allergiegerelateerde klachten voorkomen.

Hoe te behandelen?

Om de neusschelpen te verkleinen, wordt in eerste instantie een medische behandeling toegepast. Voor dit doel worden de meeste cortisone-neussprays gebruikt. Behandeling van allergie bij neusschelpvergrotingen als gevolg van allergieën kan de neusschelp doen krimpen. Medicamenteuze therapie is echter vaak niet voldoende en een operatie is vereist. Luchtbellen in de middelste neusschelp kunnen alleen operatief endoscopisch worden behandeld.

Hoe wordt de operatie uitgevoerd?

Neusvlees (concha) is structureel in drie soorten. Er zijn drie soorten: de botstructuur is hoog (beenachtig type), het zachte weefsel is hoog (stromaal type) en het gemengde type heeft beide. In deze soorten, een deel van de neusschelp moet operatief worden verwijderd.In gevallen waar het zachte weefsel dicht is, kan de concha worden verminderd door warmte-energie te geven met de radiofrequentiemethode.