WHATSAPP

Verwijdering Van Amandelen En Adenoïden

Tonsil (tonsil) en adenoïde vegetatie (adenoïde vegetatie) zijn twee afzonderlijke structuren, maar aangezien pathologieën zich in beide structuren bevinden, moeten beide mogelijk worden verwijderd. Het is een van de meest uitgevoerde KNO-operaties in jeugd.

In mijn eigen praktijk voer ik over het algemeen operaties aan de amandelen en adenoïden uit in de volgende gevallen;

1) Amandelen die groot genoeg zijn om congestie, voortdurend snurken en ademstilstand tijdens de slaap te veroorzaken

2) Het is noodzakelijk om de amandelen te verwijderen bij patiënten met terugkerende tonsillitis 7 keer per jaar, 5 keer in twee opeenvolgende jaren en 3 keer in drie opeenvolgende jaren bij patiënten met bacteriële tonsillitis.

3) Infecties die zich ontwikkelen door de grootte van de adenoïde zijn terugkerende middenoorontstekingen, cr.otitis en sinusitis-aanvallen.

Het verwijderen van amandelen en adenoïden wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie. Vandaag de dag, met coblatie- en thermische lasmethoden, is er bijna geen bloeding en kunnen deze operaties comfortabel worden uitgevoerd zonder hechtingen, en kunnen onze patiënten terugkeren naar hun dagelijkse leeft in een veel kortere tijd.

Is er een leeftijdsgrens voor operaties aan amandelen en adenoïden?

Over het algemeen is de onderste leeftijdsgrens 4-5 jaar, maar er is geen bovengrens. Amandel- en adenoïdchirurgie kunnen ook worden uitgevoerd bij terugkerende tonsilinfecties, tumorverdenking of obstructieve tonsillengroei die slaapapneu of snurken veroorzaken ademhaling bemoeilijken.

Waar moet rekening mee worden gehouden na de operatie?

• Gebruik regelmatig de medicijnen die uw arts u heeft gegeven.
• Volg precies de dieetlijst van uw arts.
• Het is mogelijk om de volgende dag in bad te gaan, mits het niet te warm is.
• Zware activiteiten gedurende 2 weken vermijden.

Hoe zien amandelen eruit na een operatie?

Als u na de operatie naar de keel van de patiënt kijkt, ziet u dat het gebied waar de amandelen zich bevinden witgeel is. Dit uiterlijk is niet te wijten aan een ontsteking en duurt 15-20 dagen. Daarna wordt het operatiegebied bedekt met een roze gekleurd weefsel dat lijkt op dat in de mond.