TREATMENTS » OOGAANDOENINGEN

LASIK TECHNIEKLasik (Laser assisted in situ keratomileusis) is de meest populaire excimer laser techniek. Dit is te danken aan het snelle herstel van functionele gezichtsscherpte. De uiteindelijke resultaten verschillen niet van de oppervlakkige technieken.

Met een microkeratoom wordt een lamellaire flap gesneden in het hoornvlies. Dit geschiedt onder druk, waardoor zeer nauwkeurig de gewenste dikte kan worden verkregen. Een normale flapdikte is rond de 120 micrometer. De flap zit aan een zijde vast, waardoor deze als een soort klepje opzij kan worden gelegd. In het onderliggende steunweefsel (stroma) wordt computer gestuurd de hoornvlies vorm geremodelleerd met excimer laser, om de gewenste brilsterkte in het hoornvlies aan te brengen. De behandeling vindt plaats onder locale verdoving met druppels.

De lange termijn resultaten zijn voorspelbaar en stabiel. Het herstel is snel: na enkele uren is doorgaans de meeste irritatie verdwenen en het zicht functioneel. Volledig herstel en stabilisatie duurt enige maanden, maar normal functioneren en werken is doorgaaans binnen 24 uur mogelijk.

Bezwaar van deze techniek is de verhoogde kwetsbaarheid van het oog door de lamellaire flap en de verslechtering van traanfilm. Bij sommige beroepen en sporten, alsmede bij droge ogen kan deze behandeling worden ontraden.

International Excimer Laser Partner

Etiler Mahallesi 882 Sokak No:5 Antalya / Turkije
info@orbitgozmerkezi.com

Alle rechten voorbehouden voor
Orbit Medical Center.
© 2014 - 2016
Ontworpen door Ajansweb