TREATMENTS » OOGAANDOENINGEN

PRK / LASEK*langst bewezen behandeling
*meest eenvoudige techniek
*zeer voorspelbare resultaten
*snel herstel

PRK/Lasek stap voor stap

De verschillen tussen PRK, Lasek zijn zo gering dat wij ze als een groep bespreken.

- PRK staat voor Photo Refractive Keratectomy,

- Lasek staat voor Laser Assisted Sub Epithelial Keratectomy,

Het kenmerkende aspect van alle twee is dat de lasercorrectie plaats vindt direct onder het oppervlakte laagje van het hoornvlies. Met deze lasertechniek kan bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie) en cilinderafwijkingen (astigmatisme) worden gecorrigeerd.

Stap 1

Verdovende oogdruppels worden in het oog gebracht om het oog gevoelloos te maken. Het oog wordt gedesinfecteerd en afgedekt met een steriele doek. Een ooglidhouder zorgt ervoor dat het te behandelen oog geopend blijft. Het andere oog is afgedekt.

Stap 2

Bij PRK wordt het meest oppervlakkige beschermende cellaagje (epitheel) verwijderd. Hierbij kunnen diverse technieken worden gebruikt: het kan worden losgeweekt met alcohol of het wordt met een klein spateltje of borsteltje voorzichtig van het hoornvlies afgeschraapt, waarna het wordt verwijderd.

Bij Lasek wordt het laagje opzijgeschoven na met alcohol te zijn losgeweekt,

Het onderliggende hoornvliesweefsel is daarna klaar voor behandeling.

Stap 3

De oogarts controleert vervolgens nogmaals de instellingen van de laser en wijst de patiënt op het lampje waarnaar hij/zij moet kijken.

Stap 4

In zeer korte tijd verwijdert de computergestuurde excimerlaser een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel. Het licht van de excimerlaser heeft een golflengte van 193nm (Ultraviolet gebied van het spectrum) en corrigeert door verdamping de kromming van het hoornvlies met een nauwkeurigheid van 0,25 micron, ofwel 1/4000 millimeter.

Stap 5

Als de laserbehandeling voltooid is spoelt de oogarts het hoornvlies. Een zachte contactlens wordt op het hoornvlies aangebracht ter bescherming en vermindering van het ongemak (branderig en schraal gevoel). Het onderliggende epitheel geneest in ongeveer 3 a 4 dagen, waarna de contactlens kan worden verwijderd.

International Excimer Laser Partner

Etiler Mahallesi 882 Sokak No:5 Antalya / Turkije
info@orbitgozmerkezi.com

Alle rechten voorbehouden voor
Orbit Medical Center.
© 2014 - 2016
Ontworpen door Ajansweb