TREATMENTS » OOGAANDOENINGEN

PRK - OOGLASERBEHANDELINGENPRK staat voor Photo Refractive Keratectomie. Bij PRK wordt het bovenste beschermlaagje van het hoornvlies (epitheel) weggehaald met alcohol. Daarna behandelt de oogarts met de laser het hoornvlies tot de juiste sterkte is verkregen.

CORRECTIE ZONDER HOORNVLIESFLAPJE

Binnen de PRK-ooglasertechniek bieden we twee varianten aan: LasekPRK en Trans PRK. Trans PRK is de meest geavanceerde van de twee en kan iets grotere afwijkingen corrigeren. Lasek PRK is wat voordeliger en geeft ook een prima resultaat.

▪ LasekPRK is een betrouwbare techniek die wereldwijd wordt toegepast. Het is een van de oudere ooglasertechnieken en de langetermijnresultaten zijn voorspelbaar en stabiel. Bij Lasek PRK weken we het bovenste laagje van het hoornvlies los met alcohol en schuiven het met een borsteltje of spateltje opzij.

▪ TransPRK is een doorontwikkeling van Lasek PRK, waarbij het epitheellaagje met laser wordt weggehaald. De arts hoeft het oog dan niet meer aan te raken, wat de behandeling makkelijker te ondergaan maakt.

PRK IETS VOOR U?

PRK is erg geschikt voor mensen die niet in aanmerking komen voor een Lasik behandelingen omdat bijvoorbeeld hun hoornvlies te dun is om een flapje in te maken. Het is de minst kostbare ooglaserbehandeling. Bij deze behandeling moet u wel een week vrij kunnen nemen van uw werk of andere bezigheden om te herstellen.

PRK-OOGLASEREN STAP VOOR STAP

1. Uw oog is voor de behandeling verdoofd met druppels en u ligt op een behandeltafel. De oogarts verwijdert het meest oppervlakkige cellaagje van uw hoornvlies met alcohol (LasekPRK) of met laser (TransPRK).

2. Vervolgens verwijdert de oogarts een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel.

3. Na de behandeling spoelt de oogarts uw hoornvlies. U krijgt een zachte contactlens over het hoornvlies om het oog te beschermen en om het branderige en schrale gevoel te verminderen.

4. Na 3 of 4 dagen is het bovenste laagje van het hoornvlies genezen en verwijderen we de contactlens.

HERSTEL NA EEN PRK-OOGLASERBEHANDELING

Afhankelijk van de behandeling zijn uw ogen 3 tot 5 dagen geïrriteerd. Dit komt omdat het oppervlakte van uw hoornvlies nog niet helemaal glad is. De eerste week na de behandeling is uw zicht nog niet zo goed. We raden u aan om die week vrij te nemen. Ook autorijden is dan nog niet mogelijk. Vanaf een week na de behandeling kunt u in principe weer aan het werk.

International Excimer Laser Partner

Etiler Mahallesi 882 Sokak No:5 Antalya / Turkije
info@orbitgozmerkezi.com

Alle rechten voorbehouden voor
Orbit Medical Center.
© 2014 - 2016
Ontworpen door Ajansweb